torsdag 4 augusti 2011

Rum 213

Jag har precis läst ut en jätteläskig ny bok av Ingelin Angerborn. Rum 213 heter den och den var riktigt bra!

Elvira åker på kollo över sommaren och lär där känna två tjejer som heter Meja och Bea. Tillsammans bor de i rum 213 och i det där rummet börjar det snart hända riktigt kusliga saker... Ett fönster slår igen plötsligt trots att det inte blåser ute och saker försvinner, men läskigast av allt är att det på varje fotografi av Elvira syns en vit skugga bakom henne och en dag hittar tjejerna även ett mystiskt brev utan avsändare. Brevet är skrivet på ett utrivet blad ur Elviras dagbok, men hon är ju helt oskyldig!

Snart får tjejerna veta att en flicka dog på kollot för många år sedan och det var en rödhårig flicka som sägs spöka i huset än idag. En natt tidigare i veckan såg Bea just en rödhårig flicka i rummet, men ingen trodde henne eftersom hon var den enda som påstod sig ha sett spöket. Kanske såg hon rätt ändå?

Samtidigt tvivlar Elvira mer och mer på sig själv...hur kommer det sig att hennes blonda hår ibland  ser nästan rött ut i spegeln och varför hade hon bläckfläckar på fingrarna den dagen då de hittade det mystiska brevet?

Läs och rys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar