måndag 4 april 2011

Lättläst och roligt

Lättlästa böcker som också är roliga frågas det ofta efter, så här kommer några tips:

Hubert och klädtjuvarna av Arne Svingen
En morgon när Hubert och hans vän Thomas är på väg till skolan bestämmer de sig för att ta ett nakendopp i sjön eftersom de har ganska gott om tid på sig. Men när de kommer upp ur vattnet upptäcker de att någon har tagit deras kläder. De hittar i alla fall en väska som visar sig tillhöra den nya lärarvikarien och i den ligger det lite kläder, bl.a. en klänning som de bestämmer sig för att låna. Klädda i en stor klänning går de därför till skolan och väl framme blir det en helt galen skoldag för dem att ta sig igenom. Och vem är det egentligen som har stulit deras kläder? En jätterolig bok med roliga bilder.
Vitello hittar en pappa
Den här boken handlar om en kille som heter Vitello. Han bor med sin mamma och var eller vem hans pappa är vet han inte. Mamman säger att pappan är en slusk så det är bättre att Vitello inte träffar honom. Men Vitello är allt lite avundsjuk på sina kompisar Max och Hasse som bor i grannhuset för de har nämligen en riktig pappa som till på köpet kan tvätta bilen och vissla samtidigt. Vitello ger sig därför ut för att försöka leta upp en egen pappa.
Rolig med många fina bilder i färg.


Egil och pappa träffar älgen
En jätterolig och lättläst bok om en pappa och hans son som ger sig ut i naturen för att campa. På vägen dit kör de plötsligt på en älg som blir skadad i benet och pappan ringer till polisen för att anmäla detta. Då får de veta att några jägare kommer att skjuta älgen och då blir de förstås jätteledsna och bestämmer sig för att rädda älgen istället. Älgen får åka med i bilen, men jägarna är dem snart på spåren och frågan är om älgen verkligen kommer att komma undan...


Kartkatastrofen av Ingelin Angerborn
En mycket rolig serie om de tre vännerna Viking, Viktor och Vilma som bildar klubben Klant & Kompani eftersom de är så himla klantiga alla tre. I den här första boken berättar de om hur de lärde känna varandra och hur klubben kom till. De har orientering i skolan och Viking skryter om hur duktig han är på att hitta trots att han inte har en aning om hur man läser en karta. Han hamnar ihop med Viktor som också är kass på orientering och detta går allt annat än bra.


Superhemligt av Hubert Ben Kemoun
Nico har fått en skrivbok av sin moster och i den bestämmer han sig för att skriva ner alla sina superhemliga hemligheter. Som t.ex. att han tycker att frökens frisyr ser ut som en skurtrasa och att rektorn har en jättestor rumpa. Han tycker att det är jättekul att skriva elaka saker, men så en dag får fröken tag på boken och då är det inte lika kul längre...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar